top of page

joi, 25 mai

|

București

Bucuresti 25 mai Teatrul Odeon

Sala Majestic a Teatrului Odeon - Concert Extraordinar din cadrul "Baroque Tour 2023" Răzvan Stoica & Andreea Stoica

Tickets are not on sale
See other events
Bucuresti 25 mai Teatrul Odeon

Time & Location

25 mai, 19:00 – 20:00

București, Calea Victoriei 40-42, București 010062, Romania

About the event

Clic aici pentru  BILETE DISPONIBILIE 

Turneul Național Baroque Tour op. 1

cu Răzvan Stoica și Andreea Stoica

Răzvan Stoica și Andreea Stoica revin în atenția publicului din România cu un prim turneu național dedicat repertoriului baroc.

Cu o tehnică fenomenală și un pasional simț al frazei, Răzvan Stoica este astăzi unul dintre cei mai importanți violoniști români ai momentului. Abilitățile virtuoze ale instrumentistului care impresionează în cele mai dificile partituri ale literaturii pentru vioară din toate timpurile l-au transformat într-unul dintre cei mai iubiți muzicieni români în afara granițelor țării. Alături de sora sa Andreea Stoica, o pianistă cu un simț pasional al frazării, cu care formează un duo imbatabil pe scenele de recital și concert, Răzvan Stoica se numără printre puținii violoniști care poate aborda practic orice repertoriu, cu o acuratețe stilistică aparte în muzica barocă, un gen din păcate puțin reprezentat în programele de sală românești.

Fundația Culturală Gaudium Animae organizează turneul naţional Baroque Tour 2023, primul opus dintr-o serie de turnee anuale dedicate unui repertoriu rarisim interpretat în România. Publicul va avea bucuria reîntâlniri cu excepţionalul duo Răzvan Stoica și Andreea Stoica, într-un program emoționant ce își propune sondarea stilului care a creat un capitol aparte în istoria artei violonistice. Vă așteptăm să redescoperiți gloria viorii baroce, prin capodopere scrise de maeștrii arcușului din secolul 17 ca Tomaso Vitali, Francesco Maria Veracini sau Giuseppe Tartini, dar și prin reinterpretări atemporale ale efervescenței baroce semnate de un Fritz Kreisler sau Alfred Schnittke.

Baroque Tour op.1 va fi și prilejul reîntâlnirii cu magnifica vioară Stradivarius Ex-Ernst 1729, pe care Răzvan Stoica a câștigat-o în urma celebrului concurs Strad-Prize de la Salzburg, în fața a 170 de contracandidați. Anul acesta Răzvan Stoica și Andreea Stoica, doi excepționali tineri muzicieni care formează un duo din anul 1996, vor susţine în cadrul Baroque Tour recitaluri începând din luna mai 2023.

Share this event

bottom of page